Berlingske virksomheder
Kendt Østerbro-slagter lukker: »Vi kan ikke se anden udvej«
5/21/2022Gourmandiet på Østerbro lukker trods mange år med vækst op til nedlukningen i 2020. Flere kriser gør, at slagteren ikke ser nogen anden udvej.
Krigen i Ukraine udløser rystelser i »Danmarks rygrad«. Nu råber erhvervslivets førstemand vagt i gevær: »Det er virkelig alvorligt«
5/20/2022For få måneder siden stod danske produktionsvirksomheder bag eksportfremstød i Rusland og i Ukraine. Nu er verden forandret for altid og ramt af forsyningsproblemer, høje energipriser, inflation og mangel på arbejdskraft. Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, råber politikerne op: »Det er en meget, meget turbulent periode, og situationen kalder på løsninger.«
Elon Musk i modangreb efter anklage om sexchikane: »Angrebene mod mig skal ses gennem en politisk linse«
5/20/2022250.000 dollar var ifølge mediet Business Insider prisen for en stewardesses tavshed, da hun begyndte at anklage Tesla-milliardær Elon Musk for sexchikane. Musk afviser historien, kalder den politisk motiveret og fremhæver et passende navn til skandalen.
TikTok varmer op til at åbne for spil
5/20/2022Den populære videoapp afprøver nye forretningsområder, som kan give flere penge i kassen og få folk til at bruge mere tid i appen.
De strømmer til: Endnu 1.000 muligheder for at lade elbilen op
5/20/2022Inden udgangen af næste år udvider energiselskabet E.ON sit net af ladepunkter til elbiler over hele Danmark med næsten 40 procent – og flere er på vej. Også konkurrenterne udvider betydeligt.
ECCO tjener millioner på russisk forretning
5/20/2022Danske ECCO er et af de få vestlige selskaber, som fortsat holder åbent i Rusland. Nu viser tal fra ECCOs datterselskab ECCO-Ros, hvor stor en indtjening den russiske forretning er for ECCO.
Rockwool øger salg med 76 procent i Østeuropa og bliver i Rusland: »Så længe vi kan undgå, at de her unikke aktiver forsvinder, så forsøger vi at gøre det«
5/20/2022I takt med at flere og flere danske virksomheder har trukket sig fra Rusland, er opmærksomheden øget på Rockwools beslutning om at blive. Nyt kvartalsregnskab vidner om stærk salgsvækst i området, og til DR siger direktør Jens Birgersson, at Rockwools aktiver i Rusland er for »unikke« til at skille sig af med.
Canada forbyder Huawei-udstyr i alle mobilnet
5/20/2022Som det sidste land i efterretningssamarbejdet »De Fem Øjne« kræver Canada nu alt udstyr fra de kinesiske giganter Huawei og ZTE fjernet fra mobilnettene.
Nu skal Mercedes være ren luksus – farvel til tre populære billige modeller
5/20/2022Den tyske bilgigant Mercedes vil satse på dyre luksusbiler for at øge sin indtjening. Det går ud over nogle af de populære, mindre biler, som blandt andet har solgt godt i Danmark.
Bankerne er begyndt at tjene penge på indlån igen, men holder fast i minusrenterne
5/19/2022Selvom bankerne ifølge nye beregninger fra Finans Danmark igen er begyndt at tjene penge på indlånet, holder de fast i minusrenterne til kunderne. Og det er der ifølge bankernes talerør god grund til.