Berlingske virksomheder
Året er 2021 og staten shopper dieselbiler i stor stil – i flere af Danmarks største virksomheder er det strengt forbudt
10/28/2021Mens staten kun har 1,2 procent grønne personbiler i sin vognpark, har Novo Nordisk har rundet 50 procent i Danmark. I Ørsted må man ikke engang bestille en plug-in-hybridbil længere. Snart følger Vestas trop og går på ren el.
Energikæmpes mobildrømme trækker fortsat ud
10/28/2021Efter 15 måneder har Stofas og Boxers ejer, energiselskabet Norlys, fortsat ikke købt det mobilselskab, som man drømmer så inderligt om. Samtidig vælger hun halvdelen af de husstande, som har et fiberkabel liggende lige uden for døren, at blive koblet på de lynhurtige internetforbindelser.
Teletopchef: Luk dog de sorte huller i internetdækningen nu ved at bruge mobilnettene
10/28/2021Samtlige danske husstande kunne langt hurtigere og billigere få ordentlige internetforbindelser, hvis statsstøtteordningen satsede på også at give penge til mobilt bredbånd, mener 3s topchef. Men gennem fem år er der ikke brugt en eneste statslig krone til andet end at grave kabler ned.
Telenor-topchef: Intet perspektiv i bare at stjæle kunder fra hinanden
10/28/2021Man skal ikke bare tælle kunder, men sørge for, at de bliver længere og er villige til at betale, fordi de får noget for pengene, siger topchefen for landets næststørste teleselskab, som begynder at få fat på også bredbåndsmarkedet og håber, at det om nogle år bliver lige så let at skifte internetudbyder, som det er at skifte til et andet mobilselskab.
Telenor henter tusindvis af nye kunder og tjener mere
10/28/2021Den norskejede telekoncern, der er Danmarks næststørste, fortsætter med at vinde nye mobil- og internetkunder.
»Grotesk«, »absurd« og »en dårlig joke«: Regeringen elsker grønne biler – men staten selv shopper diesel som ingen andre
10/28/2021Regeringen vil fremme grønne biler. Men staten selv har stort set ingen i porteføljen, halter milevidt efter både kommuner, regioner og det private erhvervsliv, og har under Mette Frederiksen købt 15 gange flere dieselbiler. Dybt useriøst, håbløst, grotesk og absurd, lyder kritikken. De Radikale kalder i samråd.
Fremadstormende bank om konkurrents opsigtsvækkende exit: »Det er ærgerligt for forbrugerne«
10/27/2021Man skulle tro, at Handelsbankens exit fra Danmark ville være sød musik i nye Lunar Banks ører. Tværtimod: Den internetbaserede bank mener, at det er skidt for sektoren, og at det kan komme til at koste forbrugerne dyrt.
Regeringen tvinges endnu en gang til at finde 100 millioner kroner til bedre internet
10/27/2021To år i træk har regeringen ønsket at nedlægge bredbåndspuljen, som giver tilskud til, at særligt ramte områder kan få bedre internetforbindelser. Nu vender den igen på en tallerken i nyt nærhedsudspil.
Milliardregning til forlig giver underskud hos Twitter
10/26/2021Aktionærer har beskyldt Twitter for at give vildledende oplysninger, og det ender nu i milliardforlig.
Hjemmearbejde sender Microsofts overskud til himmels
10/26/2021Cloud-tjenester, der blandt andet giver mulighed for at opbevare data på nettet, er i høj vækst.