Computerworld - teknologi
Intel og Google klar med splinterny chip - på vej med gratis software-pakker: Vil skabe en ny branchestandard
10/28/2021Intel og Google Cloud er klar med helt ny chip-kategori til datacentre. Intel håber, at den nye chip kan blive en mega-sællert i en tid, hvor datacentre for alvor har vind i sejlene
Bog: Går civilisation altid hånd i hånd med ulighed, skatter, fyrster eller den stærke stat?
10/27/2021I den helt nye bog, The Dawn of Everything: A New History of Humanity, argumenterer forfatterne for, at mange af vore forfædre godt kunne hitte ud af at bygge civilisationer uden en stærk centralmagt.
James Bonds legendariske spiontjeneste kaster sig i armene på Amazon: Nu skal Storbritanniens dybeste hemmeligheder bo hos AWS
10/26/2021De britiske efterretningstjenester vil have større og hurtigere udbytte af hemmelighederne. Det skal ske med avanceret data-analyse og kunstig intelligens på et såkaldt high security cloudsystem hos AWS.
Ingen innovation uden stærke processer: Kreativitet kræver faste rammer
10/26/2021Klumme: Det er som oftest ret let at få ideerne på bordet. Udfordringen er at at få ryddet ud i dem ud i dem på en organiseret måde og at fejle fremad, til man til sidst står med de allerbedste use cases.
Microsoft: Rusland er i gang med nyt kæmpe hackerangreb mod USA
10/25/2021Ruslands efterretningstjeneste er godt i gang med en ny hacker-drevet kæmpekampagne rettet mod amerikanske organisationer og virksomheder, advarer Microsoft. Angrebet er “meget stort og pågår.”
Manglende planlægning og commitment: Når den agile tilgang for udvikling tager overhånd
10/25/2021Klumme: Agil udvikling vinder større og større udbredelse, og selv om det absolut kan bidrage til en bedre og mere smidig udviklingsproces, kan det også føre til udfordringer. Konsekvensen kan være, at der mangler planlægning, forudsigelighed og commitment til, hvornår hvilke projekter er klar til lancering. I stedet kan det blive et ensidigt ’det arbejder vi på i dette sprint’-fokus.
Test: HP Zbook 15 er til dig der vil have en næsten ny processor og et gammelt design
10/22/2021Computerworld tester: HP ZBook Create G7 gemmer en potent og tunet processor under sit konforme udseende. Bare husk it-afdelingen på, at modellen fortjener en 4K-skærm.
Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen
10/22/2021PC-brugere med en AMD-processer er blevet advaret mod at hente Microsofts nyeste styresystem Windows 11. Løsningen ser dog ud til at være fundet, så maskiner med AMD's processer også kan få glæde af det nye styresystem.
Masser af amerikansk højteknologi godkendt og solgt til Huawei trods forbud
10/22/2021Amerikansk højteknologi for milliarder er solgt til Huawei og den kinesiske chipproducent SMIC, selv om selskaberne er på den sorte liste.
Microsoft åbner for test af Android-apps via Windows 11
10/21/2021Microsoft tillader nu Windows 11-testere at prøve Android-apps. Tjek her, hvem der kan få lov til at teste applikationer fra Android.
IBM’s gamle forretningsben gav sløv omsætning i tredje kvartal
10/21/2021IBM fik en del færre ordrer i tredje kvartal til sin gamle infrastruktur-forretning, som snart udskilles i ny enhed. Mainframe-forretningen går også skidt, så den samlede omsætning blev mindre end ventet, og aktien faldt i eftermarkedet.
Domstolsstyrelsen vil bruge 600 millioner kroner på nyt specialudviklet it-system: Skal ersatte 30 år gamle systemer
10/20/2021Supporten af et af Domstolsstyrelsens centrale it-systemer rinder snart ud. Nu vil Domstolsstyrelsen i gang med udskiftning til et nyt it-system - et projekt som vil koste over 600 millioner kroner, lyder det.
Så meget har hackerne scoret på ransomware: Bitcoins for milliarder af kroner kan forbindes direkte med ransomware
10/20/2021Ransomware er en lukrativ forretning, som hackerne kan score saftige summer på
Podcasts: Bag om en af historiens vildeste ekspeditioner
10/20/2021I år er det 100 år siden, at Knud Rasmussen og hans fæller drog ud på den 18.000 kilometer lange 5. Thuleekspedition. Her gennemførte man ikke bare verdenshistoriens længste slæderejse, men også en af de mest imponerende videnskabelige indsamlinger af viden om mennesker, livsvilkår og kultur i det barske nord.
Gartner: Her er de vigtigste it-teknologier for alle CIO’er lige nu - sats på dem og vind over konkurrenterne
10/20/2021Du bør som CIO tage et kig på disse 12 teknologi-typer, som kan komme til at spille en afgørende rolle for din virksomhed i de kommende år, når det gælder om at skabe vækst og effektivisere og lægge afstand til dine konkurrenter.