Business internet
Topøkonom: En Marshallplan for Ukraine skal ikke bare genopbygge. Den skal forny
5/21/2022Efter Anden Verdenskrig gav Marshallplanen Europa midler til ikke bare at genopbygge sig selv, men også til at tage et teknologisk tigerspring. Genopbygningen af Ukraine åbner for den samme mulighed – men kun hvis man virkelig forstår de mest relevante dele af Marshallplanen.
Kan man være digital nomade med to småbørn i kufferten? Nikolaj og Michelle siger ja. Her er deres hacks
5/21/2022I cirka ti år har Nikolaj Astrup Madsen og Michelle Rødgaard-Jessen rejst verden rundt som digitale nomader. Selvom de nu er forældre til to små børn, har de ikke tænkt sig at ændre deres livsstil radikalt. Men de er godt klar over, at de fremover skal sno sig.
Lad os alle bryde rammerne og slippe kreativiteten løs
5/21/2022Vi bliver alle dumme og dovne af kun at arbejde i faste rammer og strukturer. Derfor er her en opfordring til alle, både ledere og medarbejdere, til at opsøge løse rammer og give plads til kreativitet og at tænke frit.
Chefredaktør efter nedslående beslutning: Socialdemokratiet ønsker »fuld kontrol over statsmedierne«
5/21/2022Simon Andersen, der er chefredaktør på 24syv, er ikke overrasket over den nye medieaftale, hvori radiostationens udbud ikke forlænges. Han er dog optimistisk omkring, at 24syv kan nå at reddes.
Tyskland og Italien giver grønt lys til smutvej for betaling af russisk gas
5/21/2022Europæiske selskaber skal inden månedens udgang betale for russisk gas i rubler. Nu har to af de største europæiske lande givet selskaber lov til at benytte smutvej.
Kunder betaler stadig negative renter trods udgifter tæt på nul
5/21/2022Banker har ikke længere de samme udgifter til at placere sit overskud, viser beregninger. Det møder kritik.
Kendt Østerbro-slagter lukker: »Vi kan ikke se anden udvej«
5/21/2022Gourmandiet på Østerbro lukker trods mange år med vækst op til nedlukningen i 2020. Flere kriser gør, at slagteren ikke ser nogen anden udvej.
Efter uhyggelige scener: FCK »advarer på det kraftigste mod« fanfænomen efter mesterskabskamp
5/21/2022Efter voldsomme scener fra engelsk fodbold har FC København udsendt en pressemeddelelse, hvori de advarer klubbens fans mod at tage søndagens mesterskabsfejring for langt.
Ingen sikre vindere og tabere i dansk økonomi – men tordenskyerne har samlet sig om store dele af boligmarkedet
5/21/2022Danskerne er kravlet ned i kulkælderen og sender et signal om dyb krise i dansk økonomi, men samtidig er erhvervslivet i ganske højt humør trods et historisk pres på omkostningerne. Der er tusinder af job på spil både her og nu – og for udsigterne de kommende år. Der er ingen sikre vindere og tabere, om end tordenskyerne har samlet sig om store dele af boligmarkedet.
Krigen i Ukraine udløser rystelser i »Danmarks rygrad«. Nu råber erhvervslivets førstemand vagt i gevær: »Det er virkelig alvorligt«
5/20/2022For få måneder siden stod danske produktionsvirksomheder bag eksportfremstød i Rusland og i Ukraine. Nu er verden forandret for altid og ramt af forsyningsproblemer, høje energipriser, inflation og mangel på arbejdskraft. Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, råber politikerne op: »Det er en meget, meget turbulent periode, og situationen kalder på løsninger.«